Σκορδολάζανα με Ντομάτα
Εδώ θα βρείτε συνταγή για σκορδολάζανα με ντομάτα και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε. Χανιά Κρήτης. Βάζουμε Άλτις στα μακαρόνια, στα ζυμαρικά και σε όλα τα φαγητά μας.
- Έτοιμο σε
- Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
- 4
Υλικά
- 500 γρ. λαζάνια ή σπαγγέτι
- 60 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 2 ντομάτες
- 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- 1 τριμμένο παξιμάδι
- Φρέσκο βασιλικό
Για το σερβίρισμα
- 1 τριμμένο παξιμάδι
- Φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 1 φλυτζάνι από το νερό τους,
- Σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία, σωτάρουμε τα 5 σκόρδα στο ελαιόλαδο, μέχρι να αποκτήσουν ελαφρύ χρυσό χρώμα και κατόπιν τα αφαιρούμε.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες ψιλοκομμένες και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, τα ζυμαρικά και το νερό από τα ζυμαρικά.
- Προσθέτουμε πιπέρι και αποσύρουμε μόλις δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα σκορδολάζανα με τριμμένο παξιμάδι και βασιλικό.
- Μπορούμε να μη βάλουμε ντομάτα και να αφήσουμε τα σκορδολάζανα λευκά