use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σκορδολάζανα με Ντομάτα

Εδώ θα βρείτε συνταγή για σκορδολάζανα με ντομάτα και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε. Χανιά Κρήτης. Βάζουμε Άλτις στα μακαρόνια, στα ζυμαρικά και σε όλα τα φαγητά μας.
  • Έτοιμο σε30 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Σκορδολάζανα με ντομάτα

Υλικά
 

  • 500 γρ. λαζάνια ή σπαγγέτι
  • 60 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ντομάτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 τριμμένο παξιμάδι
  • Φρέσκο βασιλικό
Για το σερβίρισμα
  • 1 τριμμένο παξιμάδι
  • Φρέσκο βασιλικό

      Εκτέλεση

      1. Βράζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 1 φλυτζάνι από το νερό τους,
      2. Σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία, σωτάρουμε τα 5 σκόρδα στο ελαιόλαδο, μέχρι να αποκτήσουν ελαφρύ χρυσό χρώμα και κατόπιν τα αφαιρούμε.
      3. Προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες ψιλοκομμένες και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, τα ζυμαρικά και το νερό από τα ζυμαρικά.
      4. Προσθέτουμε πιπέρι και αποσύρουμε μόλις δέσει η σάλτσα.
      5. Σερβίρουμε τα σκορδολάζανα με τριμμένο παξιμάδι και βασιλικό.
      - Μπορούμε να μη βάλουμε ντομάτα και να αφήσουμε τα σκορδολάζανα λευκά