Πέννες με Τόνο, Κάπαρη και Ελιές
Συνταγή για πέννες με τόνο, κάπαρη και ελιές & Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε Χανιά, από τον chef Λευτέρη Λαζάρου. Μπες εδώ για περισσότερες συνταγές.
- Έτοιμο σε
- Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
- 4
Υλικά
- 300 γρ. πέννες (600 γρ. βρασμένες)
- 400 γρ. ντομάτα φρέσκια τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
- 100 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε Χανιά
- 60 γρ. πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρό καρέ
- 60 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 30 γρ. κάπαρη ξαλμυρισμένη ψιλοκομμένη
- 50 γρ. ελιές Καλαμών κομμένες στα τέσσερα
- 15 γρ. βασιλικός ψιλοκομμένος (μόνο τα φύλλα)
- 10 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 100 γρ. ζωμό λαχανικών ανάλατο
- 150 γρ. τόνο σε νερό, στραγγισμένο
- 15 γρ. ξύσμα λεμόνι
- 10 γρ. αλάτι
Για το Σερβίρισμα ανά Μερίδα
- 5γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε Χανιά
- Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
- Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά
- Έπειτα, προσθέτουμε την κάπαρη, τις ελιές, το μισό βασιλικό και τον άνηθο
- Προσθέτουμε τις βρασμένες πέννες, τον ζωμό λαχανικών, τον τόνο, το ξύσμα, το αλάτι και τον υπόλοιπο βασιλικό
- Ανακατεύουμε καλά.
- Σε αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες για 12 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις στραγγίζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό
Σερβίρισμα
- Σε ένα πιάτο σερβίρουμε τις πέννες
- Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Στολίζουμε με λίγα φύλλα βασιλικού.