use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σούπα με γλυκιά κολοκύθα

  • Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
  • 4
recipe image Σούπα με γλυκιά κολοκύθα

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 500 γρ. γλυκοκολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 100 γρ. καρότα κομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 40 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
  • 800 ml. καυτό ζωμό (λαχανικών ή βοδινού)
  • 20 γρ. ρίζα τζίντζερ τριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Για το σερβίρισμα, προαιρετικά
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα καρύδας

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά για 5 λεπτά.
      2. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
      3. Βράζουμε τη σούπα για 20 λεπτά, την πολτοποιούμε και τη μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα.
      4. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και αραιώνουμε με επιπλέον ζεστό ζωμό, σύμφωνα με το πόσο πηχτή θέλουμε τη σούπα.
      5. Σερβίρουμε με τον κόλιανδρο και λίγη κρέμα καρύδας
      - Μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα 150 ml. γάλα καρύδας αφαιρώντας αντίστοιχη ποσότητα από τον ζωμό