Σπετζοφάι Πηλιορείτικο
Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 500 γρ. χωριάτικο λουκάνικο μοσχαρίσιο
- 6 πιπεριές κέρατο
- 2 ώριμες ντομάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 60 ml Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το λουκάνικο κομμένο σε χοντρές φέτες και τις πιπεριές, για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο.
- Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μείνει το σπετζοφάι με το λάδι του, για περίπου 25 λεπτά και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
- Μπορούμε να προσθέσουμε και καυτερές πιπεριές κέρατο
- Αν χρησιμοποιήσουμε χοιρινό λουκάνικο το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια
