use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μπραντάδα

  • Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • 4
recipe image Μπραντάδα

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 4 μερίδες παστό μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένο
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 ml. Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
Για τη σάλτσα
  • 80 γρ. τοματοπελτέ
  • 3 πατάτες βρασμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 40 ml. λευκό ξύδι
  • 100 ml. Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σ΄ένα μπολ πολτοποιούμε με το πιρούνι τις πατάτες, προσθέτουμε το σκόρδο τριμμένο, το ξύδι , αλάτι, πιπέρι και τέλος ενσωματώνουμε το ελαιόλαδο προσθέτωντάς το σε τρεις δόσεις.
      2. Βάζουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και 150 ml. νερό, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις η σάλτσα.
      3. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο σε καυτό ελαιόλαδο.
      4. Κατόπιν σ΄ένα ταψί ρίχνουμε τη μισή σάλτσα και τοποθετούμε στο ταψί τον μπακαλιάρο, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και ψήνουμε στους 180ο C για 20’.
      5. Σερβίρουμε τη μπραντάδα ζεστή.
      - Πολτοποιούμε τις πατάτες πάντα με πιρούνι ή γουδί και όχι στο μπλέντερ γιατί δε θα έχει σωστή υφή η σάλτσα