Μπραντάδα
Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 4 μερίδες παστό μπακαλιάρο, ξαρμυρισμένο
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 ml. Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
Για τη σάλτσα
- 80 γρ. τοματοπελτέ
- 3 πατάτες βρασμένες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 40 ml. λευκό ξύδι
- 100 ml. Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σ΄ένα μπολ πολτοποιούμε με το πιρούνι τις πατάτες, προσθέτουμε το σκόρδο τριμμένο, το ξύδι , αλάτι, πιπέρι και τέλος ενσωματώνουμε το ελαιόλαδο προσθέτωντάς το σε τρεις δόσεις.
- Βάζουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και 150 ml. νερό, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις η σάλτσα.
- Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο σε καυτό ελαιόλαδο.
- Κατόπιν σ΄ένα ταψί ρίχνουμε τη μισή σάλτσα και τοποθετούμε στο ταψί τον μπακαλιάρο, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και ψήνουμε στους 180ο C για 20’.
- Σερβίρουμε τη μπραντάδα ζεστή.
- Πολτοποιούμε τις πατάτες πάντα με πιρούνι ή γουδί και όχι στο μπλέντερ γιατί δε θα έχει σωστή υφή η σάλτσα
