Γλυκιά κολοκυθόπιτα
- Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
- Χρόνος Προετοιμασίας1 ώρες 20 λεπτά
- 12
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 1000 γρ. γλυκιά κολοκύθα
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- 120 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους της.
- Αφού την αλείψουμε με ελαιόλαδο, την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει, στους 200ο C.
- Με ένα κουτάλι βγάζουμε τη ψημένη σάρκα της κολοκύθας και την πιέζουμε με το ειδικό εργαλείο του πουρέ ή ένα πιρούνι ώστε να τη λιώσουμε.
- Κατόπιν τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα 60 ml. από το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και σωτάρουμε για 5΄.
- Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε 3 φύλλα και κρατάμε άλλα 3 φύλλα για το τέλος.
- Με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση κάνουμε στρώσεις, με 2 φύλλα κάθε φορά και γέμιση, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Αφού κλείσουμε την κολοκυθόπιτα, λαδώνουμε καλά την επιφάνεια και ραντίζουμε με λίγο νερό.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 60΄ και σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και βρασμένη κολοκύθα