use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μακαρονόπιτα με φέτα και κεφαλοτύρι (χωρίς φύλλο)

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • 6
recipe image Μακαρονόπιτα με φέτα και κεφαλοτύρι (χωρίς φύλλο)

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 300 γρ. μακαρόνια τρυπητά Νο 5
  • 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 400 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 4 αυγά
  • 450 ml γάλα φρέσκο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και προσθέτουμε λίγο από το ελαιόλαδο.
      2. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε τα μακαρόνια.
      3. Προσθέτουμε τη φέτα και το κεφαλοτύρι και μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί.
      4. Ψήνουμε την μακαρονόπιτα στους 180ο C για 45΄-50΄ και σερβίρουμε.
      - Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα τυριά, λαχανικά ή αλλαντικά.