Κέικ με φιστίκια και μέλι
Χρόνος Μαγειρέματος50 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
8

Υλικά
Για το κέικ
- 80 ml. ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- 140 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. μέλι θυμαρίσιο μέλι
- 50 ml. νερό
- 2 αυγά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 gr. φυστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 ¼ κουταλάκια του γλυκού baking power
- Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το γλάσο
- 100 γρ. άχνη
- 20 ml. ελαιόλαδο
- Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C και λαδώνουμε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι και το νερό για 2 λεπτά, αποσύρουμε και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού.
- Σ΄ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα φυστίκια, το αλάτι και το baking power.
- Στο μίξερ χτυπάμε για 2 λεπτά τη ζάχαρη και τ΄ αυγά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, την κανέλα και το μείγμα με το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα για 1 λεπτό.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη στην αντικολλητική φόρμα και ψήνουμε για 50΄ στους 180ο C στο αερόθερμο.
- Αφήνουμε το κέικ μελιού να κρυώσει και ξερφορμάρουμε.
- Ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά και περιχύνουμε το κέικ, αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.
- Το κέικ μπορεί να φτιαχτεί και με πορτοκάλι
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για λευκή ζάχαρη, μαύρη μαλακή ζάχαρη
