Χαλβάς Πολίτικος
Χρόνος Μαγειρέματος20 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
6

Υλικά
Για τον χαλβά
- 300 γρ. χοντρό σιμιγδάλι
- 160 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 100 γρ. ξανθές σταφίδες
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 80 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι
- 450 γρ. ζάχαρη
- 650 ml. νερο
- 1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 5’
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει το σιμιγδάλι.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες, το γιαούρτι, την καρυδόψιχα και το ξύσμα λεμονιού συνεχίζοντας να ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε προσεκτικά το σιρόπι, ξαναβάζουμε τον χαλβά για 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μεταφέρουμε τον χαλβά σε μια φόρμα κι αφού στερεοποιηθεί, ξεφορμάρουμε και τον πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
- Mπορούμε να αρωματίσουμε με πορτοκάλι
- Εκτός από καρύδια μπορούμε να προσθέσουμε φυστίκια, αμύγδαλα και κουκουνάρι
- Μπορούμε αντί για ζάχαρη να φτιάξουμε το σιρόπι με μέλι
