Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα
Χρόνος Μαγειρέματος35 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1000 γρ. χοιρινό λαιμό ή μπούτι κομμένο σε μπουκιές
- 150 ml. λευκό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα με κόκκους σιναπιού
- 120 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- 1 λεμόνι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ευρύχωρο μπολ βάζουμε το χοιρινό, πασπαλίζουμε με πιπέρι, προσθέτουμε τα 40 ml από το ελαιόλαδο και το κρασί, ανακατεύουμε καλά και μαρινάρουμε το κρέας στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και βάζουμε μέσα το κρέας, ξεκινάμε να το μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βγάλει όλα του τα υγρά.
- Κατόπιν προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε το χοιρινό μέχρι να πάρει χρώμα, ανακατεύοντας συχνά.
- Ανακατεύουμε τις μουστάρδες με τον χυμό ενός λεμονιού, περιχύνουμε την τηγανιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε την τηγανιά με τη σάλτσα της και λεμόνι.
Μπορούμε να παραλείψουμε το μαρινάρισμα και να ξεκινίσουμε αμέσως το μαγείρεμα
- Αν δεν έχουμε μουστάρδα με τους κόκκους σιναπιού την παραλείπουμε
