use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα

  • Χρόνος Μαγειρέματος35 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1000 γρ. χοιρινό λαιμό ή μπούτι κομμένο σε μπουκιές
  • 150 ml. λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα με κόκκους σιναπιού
  • 120 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 λεμόνι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε ευρύχωρο μπολ βάζουμε το χοιρινό, πασπαλίζουμε με πιπέρι, προσθέτουμε τα 40 ml από το ελαιόλαδο και το κρασί, ανακατεύουμε καλά και μαρινάρουμε το κρέας στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
      2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και βάζουμε μέσα το κρέας, ξεκινάμε να το μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βγάλει όλα του τα υγρά.
      3. Κατόπιν προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε το χοιρινό μέχρι να πάρει χρώμα, ανακατεύοντας συχνά.
      4. Ανακατεύουμε τις μουστάρδες με τον χυμό ενός λεμονιού, περιχύνουμε την τηγανιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
      5. Σερβίρουμε την τηγανιά με τη σάλτσα της και λεμόνι.
      Μπορούμε να παραλείψουμε το μαρινάρισμα και να ξεκινίσουμε αμέσως το μαγείρεμα - Αν δεν έχουμε μουστάρδα με τους κόκκους σιναπιού την παραλείπουμε