Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Σε μία πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας πολύ καλά και από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τέλος προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του ζωμού.
Σιγοβράζουμε το χοιρινό για 75’ ή μέχρι να μαλακώσει.
Ζεματάμε το σέλινο και το σέλερι σε άφθονο καυτό νερό για 10 λεπτά και το στραγγίζουμε.
Με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σωτάρουμε τα πράσα για 6-7’, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σέλινο και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 30-40’ περίπου, προσθέτοντας όσο επιπλέον ζωμό χρειάζεται ώστε να έχει αρκετό ζουμί το πρασοσέλινο.
Αν χρειαστεί αλατίζουμε, αφού δοκιμάσουμε πρώτα. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο αποσύρουμε από την φωτιά και αφαιρούμε 1 φλυτζάνι από το ζουμί του φαγητού.
Το αυγολέμονο
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα χτυπάμε σε μαρέγκα, συνεχίζουμε προσθέτοντας τους κρόκους, το λεμόνι και το ζουμί από το φαγητό.
Περιχύνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού το αυγολέμονο και σερβίρουμε με λεμόνι.