use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Χριστουγεννιάτικο Ρύζι

  • Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Χριστουγεννιάτικο Ρύζι

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 250 γρ. ρύζι μακρύκοκκο βρασμένο
  • 200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 ml κονιάκ
  • 150 ml. ζεστό ζωμό βοδινού
  • 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη σταφίδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξηρούς καρπούς, ψιλοκομμένους
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλιά της σούπας ρόδι
  • 2 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα , προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
      2. Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ζωμό, αλάτι , πιπέρι και σιγοβράζουμε τον κιμά μέχρι να μείνει με λίγα υγρά.
      3. Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις σταφίδες, τους ξηρούς καρπούς και το μαϊντανό και ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5’ ακόμη.
      4. Σερβίρουμε το ρύζι με ρόδι και δυόσμο.
      Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καστανό ρύζι ή ρύζι μπασμάτι