Χριστουγεννιάτικο Ρύζι
Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 250 γρ. ρύζι μακρύκοκκο βρασμένο
- 200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 20 ml κονιάκ
- 150 ml. ζεστό ζωμό βοδινού
- 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- 2 κουταλιές της σούπας μαύρη σταφίδα
- 1 κουταλιά της σούπας ξηρούς καρπούς, ψιλοκομμένους
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Για το σερβίρισμα
- 1 κουταλιά της σούπας ρόδι
- 2 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα , προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ζωμό, αλάτι , πιπέρι και σιγοβράζουμε τον κιμά μέχρι να μείνει με λίγα υγρά.
- Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις σταφίδες, τους ξηρούς καρπούς και το μαϊντανό και ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5’ ακόμη.
- Σερβίρουμε το ρύζι με ρόδι και δυόσμο.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καστανό ρύζι ή ρύζι μπασμάτι
