Κιμαδόπιτα με πράσο
Χρόνος Μαγειρέματος50 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
12

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
- 80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
Για τη γέμιση
- 600 γρ. κιμά αρνίσιο ή χοιρινό
- 5 πράσα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι
- 80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- 100 ml. ζωμό κρέατος
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοχάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκό κόκκινο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ευρύχωρο τηγάνι σωτάρουμε τα πράσα με το μισό ελαιόλαδο για 10΄.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά και το κρεμμύδι.
- Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα πράσα, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρεύουμε τον κιμά μέχρι να στεγνώσει και τον αφήνουμε να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
- Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο στρώνουμε τα δύο φύλλα, τα οποία λαδώνουμε καλά, προσθέτουμε κιμά και συνεχίζουμε να κάνουμε στρώσεις με τα φύλλα και τον κιμά.
- Κλείνουμε την κιμαδόπιτα με δύο φύλλα τα οποία «γυρίζουμε» από κάτω.
- Αλείφουμε την επιφάνεια της κιμαδόπιτας με ελαιόλαδο, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για 50΄.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στην κιμαδόπιτα κίτρινα ή σκληρά τριμμένα τυριά όπως κασέρι και γκούντα ή γραβιέρα
