use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Λαχανόριζο με Φιλέτο Τσιπούρας

Συνταγή για λαχανόριζο με φιλέτο τσιπούρας και ελαιόλαδο Άλτις, από τον chef Λευτέρη Λαζάρου.
  • Έτοιμο σε45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • 4
recipe image Λαχανόριζο με Φιλέτο Τσιπούρας

Υλικά
 

Για το Λαχανόριζο
  • 200 γρ. Εξ. Παρθένο ελαιόλαδο Αλτις Π.Γ.Ε Χανιά Κρήτης
  • 200 γρ. πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1400 γρ. λάχανο χοντροκομμένο
  • 2000 γρ. ζωμό κότας
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 20 γρ. μαϊντανό αποξηραμένο
  • 400 γρ. ρύζι μπλου μπόνετ
  • 40 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. πιπέρι
Για το Ψάρι
  • 4 φιλέτα τσιπούρας
  • 100 γρ. Εξ. Παρθένο ελαιόλαδο Αλτις Π.Γ.Ε Χανιά Κρήτης
  • 300 γρ ζωμό λαχανικών
  • 3,5 γρ. εστραγκόν ξερό
  • 15 γρ. αλάτι

      Εκτέλεση

      Για το Λαχανόριζο
      1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά.
      2. Προσθέτουμε το λάχανο και το σοτάρουμε και αυτό.
      3. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό και βράζουμε για 10 λεπτά
      4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι
      5. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει το ρύζι
      6. Το κρατάμε ζουμερό.
      Για το Ψάρι
      1. Σε ένα ταψί βάζουμε τα ελαιόλαδο, το ζωμό λαχανικών, το αλάτι, το εστραγκόν και ανακατεύουμε καλά τα υγρά
      2. Βάζουμε τα φιλέτα τσιπούρας στο ταψί με το δέρμα να ακουμπάει μέσα στα υγρά
      3. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά
      Σερβίρισμα
      1. Σε ένα πιάτο βάζουμε από κάτω το λαχανόρυζο και από πάνω από ένα φιλέτο τσιπούρας. Στολίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.