Λαχανόριζο με Φιλέτο Τσιπούρας
Συνταγή για λαχανόριζο με φιλέτο τσιπούρας και ελαιόλαδο Άλτις, από τον chef Λευτέρη Λαζάρου.
- Έτοιμο σε
- Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
- 4
Υλικά
Για το Λαχανόριζο
- 200 γρ. Εξ. Παρθένο ελαιόλαδο Αλτις Π.Γ.Ε Χανιά Κρήτης
- 200 γρ. πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 400 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1400 γρ. λάχανο χοντροκομμένο
- 2000 γρ. ζωμό κότας
- 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 20 γρ. μαϊντανό αποξηραμένο
- 400 γρ. ρύζι μπλου μπόνετ
- 40 γρ. αλάτι
- 2 γρ. πιπέρι
Για το Ψάρι
- 4 φιλέτα τσιπούρας
- 100 γρ. Εξ. Παρθένο ελαιόλαδο Αλτις Π.Γ.Ε Χανιά Κρήτης
- 300 γρ ζωμό λαχανικών
- 3,5 γρ. εστραγκόν ξερό
- 15 γρ. αλάτι
Εκτέλεση
Για το Λαχανόριζο
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά.
- Προσθέτουμε το λάχανο και το σοτάρουμε και αυτό.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό και βράζουμε για 10 λεπτά
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι
- Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει το ρύζι
- Το κρατάμε ζουμερό.
Για το Ψάρι
- Σε ένα ταψί βάζουμε τα ελαιόλαδο, το ζωμό λαχανικών, το αλάτι, το εστραγκόν και ανακατεύουμε καλά τα υγρά
- Βάζουμε τα φιλέτα τσιπούρας στο ταψί με το δέρμα να ακουμπάει μέσα στα υγρά
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά
Σερβίρισμα
- Σε ένα πιάτο βάζουμε από κάτω το λαχανόρυζο και από πάνω από ένα φιλέτο τσιπούρας. Στολίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.