use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Φρέσκος Αρακάς με Ψητό Σολομό και Φινόκιο

Συνταγή για φρέσκο αρακά με ψητό σολομό, φινόκιο και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις, από τον chef Λευτέρη Λαζάρου.
  • Έτοιμο σε1 ώρες
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • 4
recipe image Φρέσκος Αρακάς με Ψητό Σολομό και Φινόκιο

Υλικά
 

Για τον Αρακά
  • 500γρ.  φρέσκο αρακά
  • 100γρ.  Εξ. Παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε Χανιά
  • 300 γρ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μισές φέτες
  • 200 γρ.  φινόκιο κομμένο σε μισές φέτες
  • 1  σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 350 γρ.  ζωμό λαχανικών ανάλατο
  • 250 γρ.  ντομάτα κονκασέ (κονσέρβα)
  • 50 γρ.  πελτέ ντομάτας
  • 5 γρ.  θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ.  κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 10 γρ.  άνηθο ψιλοκομμένο
  • 13 γρ.  αλάτι
  • 1 γρ.  πιπέρι
Για τον Σολομό
  • 500 γρ.  φιλέτο σολομού κομμένο σε 4 κομμάτια
  • 50 γρ. Εξ. Παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε Χανιά
  • 5 γρ. αλάτι
Για το Σερβίρισμα
  • 5 γρ. Εξ. Παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε Χανιά
  • Λίγα κλωναράκια θυμάρι

      Εκτέλεση

      Για τον Αρακά
      1. Καθαρίζουμε τον αρακά
      2. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το φινόκιο μέχρι να μαραθούν
      3. Στη  συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά  και ανακατεύουμε
      4. Διαλύουμε τον πελτέ μέσα στο κρασί και στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα
      5. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ
      6. Έπειτα,  προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, την ντομάτα κονκασέ, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά για να μελώσει
      7. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και  προσθέτουμε το θυμάρι,  το φρέσκο κρεμμύδι,  τον άνηθο
      8. Ανακατεύουμε καλά
      Για τον Σολομό
      1. Σε ένα ταψί βάζουμε τα φιλέτα σολομού τα οποία τα λαδώνουμε και τα αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές
      2. Ψήνουμε  σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά με το δέρμα από επάνω
      3. Το γυρνάμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά
      Σερβίρισμα
      1. Σερβίρουμε σε πιάτα τον αρακά και από πάνω βάζουμε τα κομμάτια του σολομού
      2. Στολίζουμε με λίγα κλωναράκια θυμάρι
      3. Ραντίζουμε με 5 γρ. ελαιόλαδο

      Φρέσκος αρακάς με ψητό σολομό και φινόκιο