use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ψαρόσουπα Κοκκινιστή με Ντομάτα

Συνταγή για ψαρόσουπα κοκκινιστή με ντομάτα & Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό, από τον chef Λευτέρη Λαζάρου. Μπες εδώ για περισσότερες συνταγές.
  • Έτοιμο σε50 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
  • 6
recipe image Ψαρόσουπα Κοκκινιστή με Ντομάτα

Υλικά
 

Για το Ζωμό Ψαριού
  • 2 κιλά  βραστόψαρα καθαρισμένα
  • 3 λίτρα νερό
Για την Ψαρόσουπα
  • 200 γρ.  εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 150 γρ.  κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 150 γρ.  καρότα κομμένο σε ρεδέλα
  • 500 γρ.  πατάτες  κομμένες σε μέτρια κυβάκια
  • 150 γρ.  πράσο  κομμένο σε ροδέλα
  • 150 γρ.  σέλερι  κομμένο σε μέτριο καρέ
  • 150 γρ. φινόκιο κομμένο σε μισή φέτα
  • 600 γρ.  ντομάτες φρέσκιες κομμένες στα 4
  • 50 γρ.  πελτέ ντομάτας
  • Ζωμό ψαριού που φτιάξαμε
  • 100 γρ.  κρασί λευκό ξηρό
  • Μια πρέζα κρόκο Κοζάνης
  • 20 γρ αλάτι
  • 1 γρ.  πιπέρι
  • 40γρ.  χυμό λεμόνι
Για το Σερβίρισμα ανά μερίδα
  • 250 γρ. ψαρόσουπα
  • 50 γρ. ψαχνό ψαριού
  • 20 γρ. ντομάτα φρέσκια κομμένη σε καρέ
  • 5 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

      Εκτέλεση

      Για τον Ζωμό
      1. Σε μια κατσαρόλα με νερό βάζουμε τα βραστόψαρα μαζί με τη δάφνη να σιγοβράζουν
      2. Ξαφρίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα
      3. Μόλις βράσουν τα ψάρια τα απλώνουμε σε ένα ταψί να κρυώσουν
      4. Μόλις κρυώσουν τα ξεψαχνίζουμε και τα κρατάμε για το σερβίρισμα
      5. Αφήνουμε να βράσει ο ζωμός με τα κόκαλα και σουρώνουμε με μια λεπτή σίτα
      6. Κρατάμε το ζωμό στην άκρη
      Για την Ψαρόσουπα
      1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί
      2. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τις πατάτες, το πράσο, το σέλερυ, το φινόκιο και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν
      3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ντομάτες
      4. Αραιώνουμε τον πελτέ με λίγο από το κρασί και σβήνουμε τα λαχανικά μαζί με το υπόλοιπο κρασί
      5. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά
      6. Προσθέτουμε το ζωμό που έχουμε φιλτράρει
      7. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μαζί με το ζωμό σε ένα μπλέντερ ή μίξερ και πολτοποιούμε. Μπορεί να χρειαστεί να πολτοποιήσετε σε αρκετές δόσεις. Καλό είναι να έχει κρυώσει η σούπα σας όταν θα πάτε να τη χτυπήσετε σε μούλτι, διότι μπορεί να ανοίξει και να καείτε
      8. Έπειτα, φιλτράρουμε τη σούπα που πολτοποιήσαμε από μια σίτα (εταμιν) και την αφήνουμε να πάρει μια βράση
      9. Μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το λεμόνι και τον κρόκο Κοζάνης.
      Για το Σερβίρισμα
      1. Σε ένα πιάτο σερβίρουμε 50γρ. ψαχνό από το ψαρί που κρατήσαμε στην άκρη και περιχύνουμε με την ψαρόσουπα
      2. Στολίζουμε με 20 γρ. ντομάτα καρέ
      3. Ραντίζουμε με 5 γρ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

      Ψαρόσουπα κοκκινιστή με ντομάτα