use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Τραβηχτές πίτες Μάνης

  • Χρόνος Μαγειρέματος15 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας50 λεπτά
  • 4
recipe image Τραβηχτές πίτες Μάνης

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180 ml. νερό
  • 4 γρ. ξερή μαγιά
  • 20 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα για το τηγάνισμα

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε ένα μπωλ διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό σημείο για 10΄.
      2. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο στο μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη, αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 25’.
      3. Κόβουμε τη ζύμη σε ζυμαράκια περίπου 50 γρ. και με καλά λαδωμένα χέρια τραβάμε τα ζυμάρια να ανοίξουν.
      4. Τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και σερβίρουμε με τυρί.
      - Mπορούμε να ετοιμάσουμε τις τραβηχτές πίτες και να τις αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη