Τραβηχτές πίτες Μάνης
Χρόνος Μαγειρέματος15 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας50 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 180 ml. νερό
- 4 γρ. ξερή μαγιά
- 20 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ένα μπωλ διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό σημείο για 10΄.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο στο μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη, αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 25’.
- Κόβουμε τη ζύμη σε ζυμαράκια περίπου 50 γρ. και με καλά λαδωμένα χέρια τραβάμε τα ζυμάρια να ανοίξουν.
- Τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και σερβίρουμε με τυρί.
- Mπορούμε να ετοιμάσουμε τις τραβηχτές πίτες και να τις αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη
