Μακαρονοσαλάτα με τόνο και φασόλια
- Χρόνος Μαγειρέματος8 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
- 4
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 250 γρ. ζυμαρικά τριβελάκι ή πένες, βρασμένα
- 200 γρ. τόνο σε νερό
- 200 γρ. μαύρα φασόλια
- 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
- 1 πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 5-6 ντοματίνια
- 40 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ. μαγιονέζα
- 3 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 μοσχολέμονο
- 1 λεμόνι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τον άνηθο, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το μοσχολέμονο, το λεμόνι, προσθέτουμε πιπέρι και αφήνουμε το dressing στην άκρη.
- Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό.
- Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, περιχύνουμε με το dressing και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον λαχανικά ή να φτιάξουμε τη σαλάτα με φρέσκο τόνο