Σαλάτα με αβοκάντο, πατάτες και γαρίδες
Μπείτε στο website του Άλτις και βρείτε συνταγή για σαλάτα με αβοκάντο, πατάτες, γαρίδες και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης ΠΓΕ.
- Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
- 4
Υλικά
Για την σαλάτα
- 250 γρ. γαρίδες
- 250 γρ. πατάτες
- 1 αβοκάντο
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο
- 20 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης ΠΓΕ
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Για το dressing
- 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- Χυμό από ½ λεμόνι
- Χυμό από 2 μοσχολέμονα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τις ξεφλουδίζουμε.
- Σε σχαροτήγανο ή στο γκριλ ψήνουμε τις γαρίδες και τις πιπεριές, αφού τις ραντίσουμε με ελαιόλαδο.
- Στο μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
- Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τις πατάτες, τις γαρίδες, την πιπεριά, τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο και το αβοκάντο κομμένο σε φέτες.
- Προσθέτουμε το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα.
- Μπορούμε να σερβίρουμε τη σαλάτα και κρύα, όμως σε αυτή την περίπτωση το αβοκάντο το βάζουμε λίγο πριν σερβίρουμε.