Σαλάτα με αβοκάντο, πατάτες και γαρίδες
Μπείτε στο website του Άλτις και βρείτε συνταγή για σαλάτα με αβοκάντο, πατάτες, γαρίδες και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης ΠΓΕ.
Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
4

Υλικά
Για την σαλάτα
- 250 γρ. γαρίδες
- 250 γρ. πατάτες
- 1 αβοκάντο
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο
- 20 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης ΠΓΕ
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Για το dressing
- 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- Χυμό από ½ λεμόνι
- Χυμό από 2 μοσχολέμονα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τις ξεφλουδίζουμε.
- Σε σχαροτήγανο ή στο γκριλ ψήνουμε τις γαρίδες και τις πιπεριές, αφού τις ραντίσουμε με ελαιόλαδο.
- Στο μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
- Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τις πατάτες, τις γαρίδες, την πιπεριά, τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο και το αβοκάντο κομμένο σε φέτες.
- Προσθέτουμε το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα.
- Μπορούμε να σερβίρουμε τη σαλάτα και κρύα, όμως σε αυτή την περίπτωση το αβοκάντο το βάζουμε λίγο πριν σερβίρουμε.
