use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σαλάτα με αβοκάντο, πατάτες και γαρίδες

Μπείτε στο website του Άλτις και βρείτε συνταγή για σαλάτα με αβοκάντο, πατάτες, γαρίδες και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης ΠΓΕ.
  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • 4
recipe image Σαλάτα με αβοκάντο, πατάτες και γαρίδες

Υλικά
 

Για την σαλάτα
  • 250 γρ. γαρίδες
  • 250 γρ. πατάτες
  • 1 αβοκάντο
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο
  • 20 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης ΠΓΕ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Για το dressing
  • 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • Χυμό από ½  λεμόνι
  • Χυμό από 2 μοσχολέμονα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τις ξεφλουδίζουμε.
      2. Σε σχαροτήγανο ή στο γκριλ ψήνουμε τις γαρίδες και τις πιπεριές, αφού τις ραντίσουμε με ελαιόλαδο.
      3. Στο μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
      4. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τις πατάτες, τις γαρίδες, την πιπεριά, τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο και το αβοκάντο κομμένο σε φέτες.
      5. Προσθέτουμε το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα.
      - Μπορούμε να σερβίρουμε τη σαλάτα και κρύα, όμως σε αυτή την περίπτωση το αβοκάντο το βάζουμε λίγο πριν σερβίρουμε.