Μπαρμπούνια σαβόρο
Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1000 γρ. μπαρμπούνια
- 150 γρ. αλεύρι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 80 ml ξύδι
- 100 ml Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
- 50 gr. σταφίδες
- 2 κλωναράκια δενδρολίβανο
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Καθαρίζουμε και αλατίζουμε τα ψάρια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν για 30′ από τα υγρά τους.
- Αλευρώνουμε, τινάζουμε τα ψάρια πολύ καλά ώστε να μη μείνει επάνω τους πολύ αλεύρι και τηγανίζουμε στο καυτό ελαιόλαδο, κάθε φορά 3 ψάρια ώστε να μη πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.
- Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα κρατάμε ζεστά.
- Αφού τηγανίσουμε τα ψάρια, στο ελαιόλαδο που έχει μείνει στο τηγάνι προσθέτουμε τα σκόρδα κομμένα σε φέτες, και αμέσως το ξύδι, το δεντρολίβανο και το φύλλο δάφνης.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει , προσθέτουμε τις σταφίδες και περιχύνουμε τα ψάρια.
- Σερβίρουμε ιδανικά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα και 50 ml πετιμέζι
