use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μπατζίνα, πίτα με κολοκύθι και φέτα

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
  • 16
recipe image Μπατζίνα, πίτα με κολοκύθι και φέτα

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 500 γρ. κολοκυθάκια
  • 350 γρ. τυρί φέτα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 120 ml γάλα
  • 120 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε τρυπητό για 20΄.
      2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
      3. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα αυγά,  80 ml. από το  ελαιόλαδο, το γάλα, το αλεύρι και τα κολοκυθάκια, προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι.
      4. Προσθέτουμε την περισσότερη φέτα, θρυμματισμένη και ανακατεύουμε.
      5. Χρησιμοποιούμε μεγάλο ταψί γιατί ο χυλός δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος το ένα δάχτυλο και το λαδώνουμε πολύ καλά.
      6. Ρίχνουμε μέσα το χυλό, προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα και λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας.
      7. Ψήνουμε τη μπατζίνα στις αντιστάσεις, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και στους 200ο C για 40-45΄.
      8. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και σερβίρουμε.
      - Για τη μπατζίνα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πράσινα κολοκυθάκια ή κίτρινη κολοκύθα - Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατσικίσιο λευκό τυρί