Μπατζίνα, πίτα με κολοκύθι και φέτα
Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
16

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 250 γρ. αλεύρι
- 500 γρ. κολοκυθάκια
- 350 γρ. τυρί φέτα
- 3 μεγάλα αυγά
- 120 ml γάλα
- 120 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε τρυπητό για 20΄.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα αυγά, 80 ml. από το ελαιόλαδο, το γάλα, το αλεύρι και τα κολοκυθάκια, προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι.
- Προσθέτουμε την περισσότερη φέτα, θρυμματισμένη και ανακατεύουμε.
- Χρησιμοποιούμε μεγάλο ταψί γιατί ο χυλός δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος το ένα δάχτυλο και το λαδώνουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε μέσα το χυλό, προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα και λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας.
- Ψήνουμε τη μπατζίνα στις αντιστάσεις, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και στους 200ο C για 40-45΄.
- Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και σερβίρουμε.
- Για τη μπατζίνα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πράσινα κολοκυθάκια ή κίτρινη κολοκύθα
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατσικίσιο λευκό τυρί
