Μπεγότο πίτα με ψάρι και κρεμμύδια
Χρόνος Μαγειρέματος15 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 500 γρ. ψιλό ψάρι
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 ml Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Πλένουμε σχολαστικά και στεγνώνουμε τα ψαράκια.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα πασπαλίζουμε με το μισό αλεύρι.
- Προσθέτουμε στα κρεμμύδια τα ψαράκια, το υπόλοιπο αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας.
- Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί στο τηγάνι και προσθέτουμε το μείγμα, το οποίο πατάμε να ενωθεί καλά, με ένα κουτάλι και απαλές κινήσεις.
- Ψήνουμε το μπεγότο σε μέτρια φωτιά, όσο ψήνεται ζεσταίνουμε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ραντίζουμε την επιφάνεια.
- Μόλις ξεροψηθεί η κάτω πλευρά το αναποδογυρίζουμε για να ψηθεί και από επάνω.
- Σερβίρουμε το μπεγότο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λεμόνι
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αθερίνα, γαύρο, μαρίδα
