Μπουρέκι Χανιώτικο
- Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
- Χρόνος Προετοιμασίας40 λεπτά
- 4
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
- 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- Σουσάμι
Για τη γέμιση
- 1000 γρ. πατάτες
- 800 γρ. κολοκύθια
- 3 αυγά
- 200 γρ. γιαούρτι
- 100ml γάλα
- 500 γρ. ανθότυρο
- 250 γρ. γραβιέρα
- 1 μικρό ματσάκι δυόσμο
- 30 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια, τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε το δυόσμο.
- Λαδώνουμε ένα ευρύχωρο ταψί και στρώνουμε μέσα τα μισά φύλλα, τα οποία λαδώνουμε κάθε φορά.
- Αλατίζουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια.
- Στρώνουμε τις πατάτες ομοιόμορφα επάνω στο φύλλο και πασπαλίζουμε με τη μισή γραβιέρα και το μισό δυόσμο.
- Επάνω προσθέτουμε το ανθότυρο και τέλος τα κολοκυθάκια, τα οποία πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο δυόσμο και τη γραβιέρα.
- Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τα κολοκυθάκια και κλείνουμε το μπουρέκι με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία λαδώνουμε κάθε φορά.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου στους 180ο C για 50-60 λεπτά και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φύλλο σφολιάτας
- Μπορούμε εκτός από δυόσμο να προσθέσουμε και άνηθο