Σουπιές με ελιές και μάραθο
Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1200 γρ. φιλέτο σουπιά
- 100 γρ. ελιές μαύρες ή πράσινες σε ροδέλες
- 1 ματσάκι μάραθο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4 ώριμες ντομάτες
- 1 πιπεριά
- 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- 100 ml λευκό κρασί
- 2-3 κόκκους μπαχάρι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τη σουπιά σε μικρά κομμάτια.
- Σε ευρύχωρο τηγάνι ρίχνουμε το μισό από το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις σουπιές για 3-4’.
- Προσθέτουμε το κρασί και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. Οι σουπιές θα βγάλουν τα υγρά τους όμως αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
- Ψιλοκόβουμε το μάραθο, τα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες και τη πιπεριά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε τις ελιές.
- Αφήνουμε το φαγητό 10 λεπτά και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ολόκληρες ελιές
