Πασχαλινά κουλουράκια με ελαιόλαδο
- Χρόνος Μαγειρέματος25 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
- 50
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 180 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- 350 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 150 ml. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 ½ κουταλάκια του γλυκού αμμωνία
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 2 κάψουλες βανιλλίνη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την επάλειψη
- 2 κρόκους
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις βανίλιες, το αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το χυμό, τα ξύσματα, το baking powder, την αμμωνία και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη, μαλακή ζύμη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C και στρώνουμε σε ένα δίσκο ψησίματος αντικολλητικό χαρτί.
- Πλάθουμε κουλουράκια και τα τοποθετούμε το ένα πλάι στο άλλο αφήνοντας κενό γιατί θα φουσκώσουν.
- Χτυπάμε τους κρόκους με 1 κουταλιά της σούπας νερό και αλείφουμε τα κουλουράκια.
- Ψήνουμε τα κουλουράκια για 25΄ και αφού κρυώσουν καλά τα αποθηκεύουμε σε κουτί που κλείνει ερμητικά.
- Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αμμωνία αντικαθιστούμε με 2 κουταλάκια baking powder και 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα