Παστιτσάδα με Μοσχάρι
Χρόνος Μαγειρέματος2 ώρες
Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1500 γρ. μοσχάρι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μερίδες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 150 ml. κόκκινο κρασί
- 500 ml. ζεστό ζωμό βοδινού
- 250 γρ. τοματοχυμό
- 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
- 4 κόκκους μπαχάρι
- 3- μοσχοκάρφια
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 100 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- Αλεύρι για το αλεύρωμα του κρέατος
- 500 γρ. μακαρόνια χοντρά
- 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Αλευρώνουμε καλά το μοσχάρι και το ροδίζουμε με τα 50 ml. από το ελαιόλαδο, φροντίζοντας να πάρει χρώμα.
- Ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το μοσχάρι και σβήνουμε με το κρασί.
- Κατόπιν, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, τις ντομάτες, το τοματοχυμό και το ζωμό.
- Σιγομαγειρεύουμε το μοσχάρι για 1 ώρα και 45 λεπτά, όταν είναι έτοιμο βράζουμε τα μακαρόνια.
- Σερβίρουμε τη ζεστή παστιτσάδα με μπόλικη σάλτσα και κεφαλοτύρι.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε χοντρά ζυμαρικά
