use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Παστιτσάδα με Μοσχάρι

  • Χρόνος Μαγειρέματος2 ώρες
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Παστιτσάδα με Μοσχάρι

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1500 γρ. μοσχάρι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 150 ml. κόκκινο κρασί
  • 500 ml. ζεστό ζωμό βοδινού
  • 250 γρ. τοματοχυμό
  • 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 3- μοσχοκάρφια
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 100 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
  • Αλεύρι για το αλεύρωμα του κρέατος
  • 500 γρ. μακαρόνια χοντρά
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Αλευρώνουμε καλά το μοσχάρι και το ροδίζουμε με τα 50 ml. από το ελαιόλαδο, φροντίζοντας να πάρει χρώμα.
      2. Ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το μοσχάρι και σβήνουμε με το κρασί.
      3. Κατόπιν, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, τις ντομάτες, το τοματοχυμό και το ζωμό.
      4. Σιγομαγειρεύουμε το μοσχάρι για 1 ώρα και 45 λεπτά, όταν είναι έτοιμο βράζουμε τα μακαρόνια.
      5. Σερβίρουμε τη ζεστή παστιτσάδα με μπόλικη σάλτσα και κεφαλοτύρι.
      - Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε χοντρά ζυμαρικά