use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Φασόλια με πιπεριές και μελιτζάνες

  • Χρόνος Μαγειρέματος40 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας45 λεπτά
  • 4
recipe image Φασόλια με πιπεριές και μελιτζάνες

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 250 γρ. άσπρα χοντρά φασόλια
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4 μελιτζάνες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 5 γλυκές πιπεριές κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 2 κομμένα πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κομμένα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μαραθόριζα κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 1 καρότο κομμένο σε κύβους
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 120 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
  • Πιπέρι κόκκινο
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Βράζουμε τα φασόλια για 45΄ σε μια κατσαρόλα, σκεπασμένα με νερό, τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό που έβρασαν.
      2. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο τα λαχανικά για 5΄, προσθέτουμε τις ντομάτες, τα φασόλια, αλάτι και πιπέρι.
      3. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε πυρίμαχο σκεύος προσθέτουμε περίπου 250 ml. από το νερό που βράσαμε τα φασόλια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
      4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 °C για 40΄ και σερβίρουμε.
      - Μπορούμε εκτός από μελιτζάνες να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά εποχής