Σούπα με Κόκκινες Φακές
Εδώ θα βρείτε συνταγή για σούπα με κόκκινες φακές & ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό. Για περισσότερες Χειμωνιάτικες συνταγές για σούπες και άλλα φαγητά, και εξαιρετικό ελαιόλαδο Άλτις, μπες εδώ
- Έτοιμο σε
- Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
- 4
Υλικά
- 300 γρ. φακές κόκκινες
- 150 γρ. πορτοκαλί κολοκύθα
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
- 600-800ml ζεστό ζωμό λαχανικών
- 40ml ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Για το σερβίρισμα
- Πετιμέζι ροδιού ή Βαλσαμική κρέμα
- Κόκκους ροζ πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε κυβάκια το κρεμμύδι, την πιπεριά και την κολοκύθα
- Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κολοκύθα και την πιπεριά για 2-3’.Προσθέτουμε τις φακές, τον ζωμό, τον κουρκουμά, το κύμινο, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι
- Βράζουμε τη σούπα για 30’ προσθέτοντας όσο επιπλέον ζωμό χρειαστεί
- Μόλις η σούπα χυλώσει, αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και πολτοποιούμε
- Βλέπουμε την πυκνότητα της σούπας και αν χρειαστεί αραιώνουμε, με καυτό νερό, σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας
- Σερβίρουμε τη σούπα με τριμμένο ροζ πιπέρι και πετιμέζι ροδιού
- Οι κόκκινες φακές δεν χρειάζονται να προβράσουν. Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη σούπα με 100ml γάλα καρύδας μόλις την πολτοποιήσουμε