use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σούπα με Κόκκινες Φακές

Εδώ θα βρείτε συνταγή για σούπα με κόκκινες φακές & ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό. Για περισσότερες Χειμωνιάτικες συνταγές για σούπες και άλλα φαγητά, και εξαιρετικό ελαιόλαδο Άλτις, μπες εδώ
  • Έτοιμο σε50 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Σούπα με Κόκκινες Φακές

Υλικά
 

  • 300 γρ. φακές κόκκινες
  • 150 γρ. πορτοκαλί κολοκύθα
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 600-800ml ζεστό ζωμό λαχανικών
  • 40ml ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Για το σερβίρισμα
  • Πετιμέζι ροδιού ή Βαλσαμική κρέμα
  • Κόκκους ροζ πιπέρι

      Εκτέλεση

      1. Κόβουμε σε κυβάκια το κρεμμύδι, την πιπεριά και την κολοκύθα
      2. Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κολοκύθα και την πιπεριά για 2-3’.Προσθέτουμε τις φακές, τον ζωμό, τον κουρκουμά, το κύμινο, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι
      3. Βράζουμε τη σούπα για 30’ προσθέτοντας όσο επιπλέον ζωμό χρειαστεί
      4. Μόλις η σούπα χυλώσει, αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και πολτοποιούμε
      5. Βλέπουμε την πυκνότητα της σούπας και αν χρειαστεί αραιώνουμε, με καυτό νερό, σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας
      6. Σερβίρουμε τη σούπα με τριμμένο ροζ πιπέρι και πετιμέζι ροδιού
      - Οι κόκκινες φακές δεν χρειάζονται να προβράσουν. Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη σούπα με 100ml γάλα καρύδας μόλις την πολτοποιήσουμε