Πρασοσέλινο με Ψητά Καλαμάρια
Εδώ θα βρείτε συνταγή για πρασοσέλινο με ψητά καλαμάρια & εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό, αλλά και περισσότερες συνταγές για θαλασσινά με ελαιόλαδο Άλτις.
Έτοιμο σε
Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
4

Υλικά
Για το Πρασοσέλινο
- 200 γρ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 500 γρ. σελινόριζα κομμένη σε μέτρια κυβάκια
- 100 γρ. σέλινο ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
- 500 γρ. πράσα κομμένα σε χοντρά κομμάτια λοξά
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 20 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 10 γρ. ξύσμα λεμόνι
- 50 γρ. χυμό λεμόνι
- 1.200 γρ. ζωμό λαχανικών ανάλατο
- 3 φύλλα δάφνης
- 10 γρ. αλάτι
- 1 γρ. πιπέρι
Για τα Καλαμάρια
- 1200 γρ. καλαμάρια φρέσκα ολόκληρα (καθαρό βάρος 750- 800γρ
- 100 γρ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό (για τα καλαμάρια)
- 20 γρ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό (για το τηγάνι)
- 10 γρ. αλάτι
Για το Σερβίρισμα ανά μερίδα
- Λίγα φύλλα μάραθου ή ό,τι άλλο φύλλο έχουμε για στόλισμα
- 1 κ.τ.σ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
Εκτέλεση
Για το Πρασοσέλινο
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο και τη σελινόριζα. Στη συνέχεια, βάζουμε το ζωμό λαχανικών, το σκόρδο και αφήνουμε να πάρει μια βράση
- Έπειτα, προσθέτουμε τα φύλλα σέλινου, τα φύλλα δάφνης, το ξύσμα, το μαϊντανό, το χυμό, το αλάτι και το πιπέρι
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας για 30 λεπτά
- Μόλις είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης.
Για τα Καλαμάρια
- Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και κρατάμε χωριστά τα πλοκάμια και τα σώματα. Τα λαδώνουμε και τα αλατίζουμε
- Σε ένα σχαρωτό τηγάνι, αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά, πρώτα τα πλοκάμια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλευρές
- Στη συνέχεια, ψήνουμε και τα σώματα από τα καλαμάρια μέχρι να πάρουν και αυτά χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλευρές.
Σερβίρισμα
- Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας σερβίρουμε σε πιάτα από κάτω το πρασοσέλινο και από επάνω τα καλαμάρια με τα πλοκάμια τους
- Περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα του πρασοσέλινου
- Στολίζουμε με λίγα φύλλα μάραθου
- Ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
