use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ραβανί με Ελαιόλαδο

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • 12
recipe image Ραβανί με Ελαιόλαδο

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 310 γρ.  σιμιγδάλι χοντρό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 210 ml Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 κάψουλα βανίλίνη
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
Για το σιρόπιασμα
  • 800 γρ.   ζάχαρη
  • 750 ml. νερό
  • Φλούδες λεμονιού
  • Ινδοκάρυδο για το σερβίρισμα

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
      2. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 3΄, προσθέτουμε το γιαούρτι , τα αυγά ένα-ένα και τη βανιλίνη.
      3. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι, το baking powder και το ξύσμα, τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2΄.
      4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μέτριο ταψί, που έχουμε λαδώσει, και ψήνουμε για 40-45΄ στους 180ο C.
      5. Όσο ψήνεται το ραβανί ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά για 5΄.
      6. Περιχίνουμε, κουταλιά-κουταλιά το ζεστό ραβανί και το αφήνουμε να κρυώσει, στο ψυγείο.
      7. Σερβίρουμε το ραβανί δροσερό με λίγο ινδοκάρυδο.
      - Μπορούμε να αρωματίσουμε το ραβανί και με πορτοκάλι ή περγαμόντο