Ραβανί με Ελαιόλαδο
Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
12

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 310 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 150 γρ. ζάχαρη
- 210 ml Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 κάψουλα βανίλίνη
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
Για το σιρόπιασμα
- 800 γρ. ζάχαρη
- 750 ml. νερό
- Φλούδες λεμονιού
- Ινδοκάρυδο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και χτυπάμε για 3΄, προσθέτουμε το γιαούρτι , τα αυγά ένα-ένα και τη βανιλίνη.
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι, το baking powder και το ξύσμα, τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2΄.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μέτριο ταψί, που έχουμε λαδώσει, και ψήνουμε για 40-45΄ στους 180ο C.
- Όσο ψήνεται το ραβανί ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά για 5΄.
- Περιχίνουμε, κουταλιά-κουταλιά το ζεστό ραβανί και το αφήνουμε να κρυώσει, στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε το ραβανί δροσερό με λίγο ινδοκάρυδο.
- Μπορούμε να αρωματίσουμε το ραβανί και με πορτοκάλι ή περγαμόντο
