Ρεβίθια με χταπόδι
- Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες 30 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
- 4
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 1 μεγάλο χταπόδι πλοκάμι
- 400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
- 3 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 100 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Χανιά Κρήτης
- 200 ml τοματοχυμό
- 200 ml χυμό πορτοκαλιού
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να κοκκινίσει. Κατόπιν το τεμαχίζουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Κατόπιν το μεταφέρουμε σε γάστρα και στην κατσαρόλα που βράσαμε το χταπόδι σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν, προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, τον τοματοχυμό, αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το χυμό του πορτοκαλιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ρεβίθια, ανακατεύουμε και περιχύνουμε το χταπόδι.
- Ψήνουμε το φαγητό για περίπου 90’ στους 160ο C.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό λίγο μπούκοβο