Ρεβυθοκεφτέδες με σάλτσα ντομάτας
- Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας40 λεπτά
- 4
Υλικά
Για τους ρεβυθοκεφτέδες
- 250 γρ. ρεβύθια μουλιασμένα
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 100 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
- ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ξερό
- 1 κουταλιά της σούπας Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- Πιπέρι
- Αλάτι
- Επιπλέον θα χρειαστούμε για το τηγάνισμα
- 200 ml Ελαιόλαδο ‘Αλτις Κλασικό
- 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Για τη σάλτσα
- 300 γρ. ντομάτες
- 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 30 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο καυτερό πιπέρι
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλα
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Στο πολυμηχάνημα ψιλοκόβουμε τα ρεβύθια χωρίς όμως να τα πολτοποιήσουμ και τα βάζουμε σε ένα μπωλ.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το κύμινο, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε το ψωμί, ελαφρά βρεγμένο και καλά στυμένο και 1 κουταλιά της σούπας λάδι.
- Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε σε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε στο καυτό ελαιόλαδο.
- Για τη σάλτσα
- Τρίβουμε τις ντομάτες στο ρεντέ (τρίφτης), ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε τους ρεβυθοκεφτέδες σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο.
- Τα ρεβύθια δεν τα βράζουμε καθόλου
- Το καυτερό πιπέρι είναι προαιρετικό