Ταμπουλέ με λαχανικά, αρωματισμένο με δυόσμο σε βινεγκρέτ εσπεριδοειδών
- Χρόνος Προετοιμασίας1 ώρες
- 4
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 200 γρ. πλιγούρι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 50 γρ. ψημένη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
- 8-10 μικρά τοματίνια τσέρι κομμένα στα δύο
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 70 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- Χυμός και το ξύσμα από ½ μέτριο πορτοκάλι
- Χυμός και το ξύσμα από 2 λεμόνια
- Πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε 400 γρ. ζεστό νερό και το χυμό ενός λεμονιού.
- Κατόπιν μεταφέρουμε το πλιγούρι σε μεγάλο μπώλ, προσθέτουμε τα λαχανικά, το χυμό των εσπεριδοειδών, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
- Μαρινάρουμε το ταμπουλέ για μία ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε.
Μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.